torsdag 17. mars 2011

Musikkvideo

Musikkvideoen Dra tilbake av Erik og Kriss har en historie den vil fortelle. Musikkvideoen starter med at vi får ett innblikk i Erik og Kriss fortid når de da var små. Vi ser tidlig i musikkvideoen om hva den handler om. Erik og Kriss vil dra tilbake til da de var små og fri. Det vises godt at de vil tilbake, da Erik og Kriss sitter på en benk i skolegården, så omvandles de til to andre ungdommer som er veldig like og har de samme klærne som Erik og Kriss hadde. Dette gir et klart bilde av innholdet, og man skjønner tegningen.

Filmens kameravinkler er interessante. Det blir filmet, forfra, bakfra, fokus på Erik mens Kriss er i bakgrunnen og omvendt, uklart og klart, zoom inn og zoom ut effekten. De forskjellige kameravinklene gjør musikkvideoen levende og mer spennende å se på.

Lyseffektene er veldig varierte. Tidlig i filmen er det veldig sterkt lys med Erik og Kriss, og av og til forsvinner artistene i lyset. Så blir det filmet ute og de får lys fra solen, det er også andre effekter som blir brukt istedenfor sola. Musikkvideoen skifter mye fra lyst til mørkt og omvendt.

Teksten og bilde har som regel en klar sammen heng. Det som blir sunget blir ofte vist i videoen, eks:
"Da vi snek på trikken eller løp på skinnene. Med flasker oppi sokker sånn at ingen hørte klirrene" her blir det da filmet to gutter som går på skinnene med bæreposer med øl oppi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar