mandag 6. september 2010

Urettferdig behandling av norske barn med litt annerledes hudfarge

Shazia Sarwar skriver om at hun er norsk, og det er sønnen hennes også. Men på skolen blir han tatt i mot som om han var utenlandsk. Han blir sendt med et skjema for minoritetsspråklige. Selv om hun protesterte, og sa at hun var født i Norge og at sønnen hennes var født i Norge, men det hjalp ikke. De måtte fylle ut skjemaet. Deretter måtte sønnen hennes ta en test. Senere viste det seg at testen var bare tull, og at han var mye bedre i norsk enn de andre elvene som var lyshudede.


Nazim Karim har et barn som går på barneskolen. Han hadde blitt tatt ut av timen, og spurt om han ble slått hjemme bare fordi han hadde noen ekstra pigmenter i huden.

Begge disse er norske damer med norske barn, men som har foreldre fra andre land. Men de er begge født og oppvokst i Norge, det samme gjelder sønnene deres. Begge sønnen har blitt utsatt for noe ubehagelig på skolen bare fordi de har litt mørkere hud enn oss norske. Begge foreldrene har reagert på dette, Shazia Sarwar snakket med læreren, og rektor og sønnen hennes kom rett inn i en vanlig klasse. Nazim Karim ble rasende, og flyttet sønnen sin til en annen skolen, på grunn av forskjellsbehandling mellom de lys- og mørkhudede barna.

1 kommentar:

  1. Dette var veldig godt skrevet, du holdt meg interessert gjennom hele teksten. Det var også veldig spennende å lese.

    SvarSlett